Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En miljon till reklam

Ansökan om pengar kom in till kommunstyrelsen på tisdagen och omfattar en miljon kronor.

Annons

Den enskilt största delen av bidragsbeloppet handlar om pengar till att producera TV-reklam om Hudiksvall för att visas i TV4 Dalarna, Gävle, Linköping, Stockholm, Sundsvall, Uppsala och Örnsköldsvik. Reklamen ska visas i juni och augusti under sammanlagt fyra veckor.

Den näst största utgiften är enligt ansökan aktiviteter på Glysis i samband med förhandspremiären i augusti. 300 000 kronor ska satsas i aktiviteter som bland annat innebär att 2 000 personer bjuds in till premiär och mingel.

Dessutom erbjuds en gratis filmvisning för kommunanställda till en kostnad av 150 000 kronor.

– Så var det förra gången och vi har valt att fortsätta på det, kommenterar turistchef Annika Bergström, som skrivit under ansökan.

Kostnaderna fördelar sig på marknadsföring, jippo på stan, ishallshyra, storfilmsduk, biljetter, uppträdande, souvenirer, dekor, bemanning och förtäring.

En annan kostnad som Fokus Glada Hudik söker pengar till är produktionen av en cd-skiva "Hudiksvall" som ska innehålla bilder och musik från kommunen, en skiva som företag och föreningar i kommunen ska kunna använda. Tillsammans med arrangemang för kör, utan solist, går den lös på 100 000 kronor. Skivan ska släppas 6 juni.

50 000 kronor ska tas in via sponsorer.

Annika Bergström poängterar att filmen betyder mycket för Hudiksvall och Hudiksvalls kommun och säger att det märktes tydligt efter första lingonfilmen.

– Erfarenheten från första lingonfilmen var att intresset för att besöka stan och kommunen ökade. Folk som kom till turistbyrån hade kännedom om filmen och om Glada Hudik och kommenterade det.

Beslutet om satsningen tas i kommunstyrelsens arbetsutskott i slutet av januari.

Mer läsning

Annons