Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hall att vara stolt över

/
  • Anders Thorson, vd för Hälsinglands sparbank, fick klippa bandet och inviga konstgräset och kaféhörnan. Banken har sponsrat föreningen.
  • Tilltugg bjöds det också på i samband med invigningen.
  • 100 kronor från kommunen förädlas till 1 000 kronor i Delsbo, menade Rolf Bogatir.– Det är otroligt vad vi har åstadkommit.
  • Föreningens dag firades med bland annat knattematcher, bakluckeloppis och musik.

Delsbo IF fyller 100 år i år och det är ett jubileum som firas på olika sätt. På lördagen bjöd föreningen in till Föreningens dag och samtidigt passade man på att officiellt inviga konstgräsplanen i Dellbohallen.

Annons

Det var inte så många som hade kommit till invigningen av konstgräset och kaféhörnan i Dellbohallen, men det gjorde inte så mycket, konstaterade Rolf Bogatir när han höll tal.

– Det är inte så hemskt många nu, men när det gäller att bygga eller göra något, då är det många som ställer upp.

Och det är det som räknas, för utan alla eldsjälar som har engagerat sig under åren hade det nog inte gått att bygga en hall och skaffa konstgräs, för att bara nämna några saker som åstadkommits under åren.

Även bröderna Olle och Jan-Erik Jonsson, som varit med i föreningen i omkring 50 år, och Anders Thorson, vd för Hälsinglands Sparbank och den som fick klippa bandet, betonade eldsjälarnas betydelse för hallbygget.

Delsbo IF har närmare 800 medlemmar och är därmed en stor förening i en liten ort, som Ann-Cathrin Bryngelsdotter uttrycker det. I mars i år valdes hon till föreningens ordförande och hon berättade att även om de känner sig väldigt nöjda med hallen och konstgräset så finns det fler planer.

– Vi har planer på en läktare efter långsidan och så försöker vi göra något åt campingen som vi arrenderar.

Mer läsning

Annons