Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dröm gick i uppfyllelse

/

Sedan Tore Svensson, i Tolsta utanför Hudiksvall, såg en annons för rakvatten där en Land Rover var med har det varit hans absoluta favoritbil.

Annons

– Jag bara kände att jag måste ha en sådan, berättar han.

Det var 1970 som han såg en annons för rakvatten i en tidning, men det som väckte hans intresse var en Land Rover som var med på bilden. Han började leta efter en jeep som var till salu. Den första han köpte beskriver han själv som en rishög, men han har den fortfarande kvar och han använder reservdelar från den. Han tog kontakt med en man i Sörskogen som hade köpt en Land Rover från räddningstjänsten i Hälsingtuna. Han erbjöd mannen 1 000 kronor och fick köpa jeepen.

– Han ångrade sig en vecka senare, men jag ville inte sälja tillbaka då, säger Tore Svensson.

Land Rover slog igenom som britternas svar på den amerikanska jeepen. Den ursprungliga Land Rovern var en robust och stor fyrhjulsdriven bil som använts inom bland annat det brittiska försvaret.

Tore Svenssons Land Rover modell 88 från serie 1 är en välbevarad jeep från 1949. Enligt uppgifter som han har kan det vara den äldsta Land Rovern i Sverige som fungerar. Jeepen har använts flitigt sedan han köpte den. De första åren använde han den i skogen för att dra träd. Men bestämde sig för att den tog för mycket stryk och slutade med det. Nu används den till utflykter med familjen och lättare arbeten på gården.

– På sommaren gör vi en hel del turer med den. Det är många barn som har suttit på flaket på den, berättar Tore Svensson.

Mer läsning

Annons