Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra vecka för Martin Norkvist

/
  • Miljöpartiet i Hudiksvall skjuter till 3 000 kronor till Sportparken, genom sitt årliga miljö- och solidaritetspris. På bilden syns Ronald Krathmann (MP) och Martin Norkvist.

Besked om kommunpengar den ena dagen, prisutdelning den andra. Nu har fjärilarna i Martin Norkvists mage flugit sin kos.

Annons

Det var ett enat miljöparti i Hudiksvall som på sitt årsmöte utsåg Sportparken i Hudiksvall till vinnare av årets miljö- och solidaritetspris. Martin Norkvist, som engagerat driver projektet bakom den förestående Sportparken, fick ta emot prissumman på 3 000 kronor på fredagen.

- Sportparken är ett utmärkt exempel på hur man kan förstärka miljön i Hudiksvall, säger Ronald Krathmann (MP).

På torsdagen klubbades, som tidningen skrivit om, beslutet att Hudiksvalls kommun går in med det utlovade stödet till ungdomsprojektet. Finansieringen är ännu inte klar, men med 800 000 i förskottsbetalning från kommunen kan bygget komma i gång. På så sätt hoppas både projektledaren och kommunen, som blir parkens ägare, att de återstående sponsorpengarna ska trilla in.

- Det var ett klokt beslut av politikerna. Jag har haft fjärilar i magen de senaste veckorna, så det var glädjande att höra, säger Martin Norkvist.

Mer läsning

Annons