Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma diktade sig till jobb

/

Emma Fernlund diktade till sig sommarjobb i direktsänd radio. Ett par timmar efter sändningen var arbetsintervjun bokad. Idag är sommaren räddad.

Annons

Nästa vecka tar Emma Fernlund, 19, från Njutånger studenten. Fram till igår var hon osäker på vad som skulle hända när alla sånger om studentens lyckliga dar´ tonades ut. Idag vet hon.

– Jag fick jobbet, säger Emma, som strålar ikapp med solen bland skrattande måsar och förbipasserande människor utanför Guldsmeden i Hudiksvall.

Klockan åtta en fredagsmorgon väcktes hon av sin sambo, som ringde för att berätta att radioprogrammet RIX MorronZoo sökte ungdomar till programledaren Ola Lustigs egen arbetsförmedling. Med i studion fanns under morgonen förutom programledarna arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin. Emma som inte hade något att förlora öppnade datorn, diktade ihop fyra meningar på rim, skickade iväg dem och tänkte sedan inte mer på saken.

Mitt i frukosten ringde ett 08-nummer. En kvinnoröst i andra änden berättade att hon kom från RIX FM. De ville ha med henne i programmet. Tio minuter senare var Emma Fernlund i sändning.

Det gav resultat. Emma fick en jobbintervju på Euro sko i Hudiksvall.

– Det var flera toppentjejer som sökt jobbet fick jag höra, men jag fick det, berättar Emma och ler med hela ansiktet.

Mer läsning

Annons