Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin och Julia åker mot ett annat liv

/
  • Julia von Thelemann och Elin Bjur lämnar snart Hudiksvall för att under ett år bo och plugga i Australien respektive Kanada.

Julia från Norrbo och Elin från Hudiksvall är snart på väg på sitt livs resa. Genom ett ungdomsutbyte ordnat genom Rotary ska de tillbringa ett år i Australien respektive Kanada. Och de är inte ett dugg nervösa.

Annons

Istället för att ha sommarlov och sedan börja sitt sista skolår kommer Julia von Thelemann och Elin Bjur om några veckor sitta på ett plan till Australien respektive Kanada.

– Det var bussen hem från skolan en dag som jag kom fram till hur less jag var på det vanliga skollivet och att jag ville göra något helt annat, säger Julia.

– Det tänker såklart hjälp, jag kommer inte träffa mitt barn på ett år, men de är också jätteglada för att jag har fått den här chansen. Och ett år går ju fort, säger Julia.

– Det finns ingenting i Sverige som jag kommer att sakna, förutom familj och vänner såklart. Jag är ganska anpassningsbar på det sättet. Men det måste man nog vara om man ska kunna byta liv i ett helt år, säger Elin.

Under året som de är borta är föräldrarna inte tillåtna att komma och hälsa på, tanken är att ungdomarna på det sättet ska kunna acklimatisera sig lättare i det nya landet istället för att under hela vistelsen ha kvar ett ben i Sverige.

– Jag tror att det är en bra idé, annars hade man nog lätt försökt fortsätta leva sitt liv i Sverige och kanske längtat hem mer, säger Julia

Mer läsning

Annons