Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elias 9 år arrangerade egen buggkurs på sportlovet: "Jag vill att fler ska börja dansa"

Elias ville att fler skulle börja dansa bugg, så han tog saken i egna händer och anordnade en sportlovsaktivitet.

Annons

Många reser bort på sportlovsveckan till fjällen eller till släktingar, men det finns alltid barn kvar hemma i Hudiksvall. Elias 9 år tyckte att det borde finnas fler aktiviteter för de som inte åker iväg på sitt lov. Han tog då saken i egna händer. Han anordnade en gratis buggkurs med hjälp av sin mamma, som är engagerad i Dansklubben Glada Hudik.

– Jag vill att fler ska börja dansa för det är så roligt, säger Elias Lindh Händel.

Under en dag har de som är mellan åtta till tolv år fått komma till dansklubbens lokaler och gå en intensivkurs i att lära sig bugga. Under fyra timmar har de fått lära sig lite olika grundsteg och turer.

– Det är ju så roligt att dansa och även ett bra sätt att naturligt våga se någon annan i ögonen och hålla i en annan person, säger Jessica Lindh.

För att orka de fyra timmarna varvades buggstegen med fika och fruktpaus.

– Att dansa är också en så bra och skön motionsform, säger Jessica Lindh.

Dansklubben har under hösten gjort en satsning för att få fler ungdomar att börja dansa. I gruppen åtta till tolv år har de varit cirka femton till arton stycken. De skulle också gärna se att fler killar börjar dansa.

– Eftersom det ofta är lite sned könsfördelning på dansgolven får nu alla öva på att vara både förare och följare. Man ska kunna dansa med vem som helst, säger Jessica Lindh.

För den som tvekar och är osäker på att börja har Jessica ett klart råd.

– Det är bara att komma. Testa. Ge det en chans och gå fyra, fem gånger. Då hinner du lära känna de andra och få en känsla för stegen, säger Jessica Lindh.

Mer läsning