Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever utsatta för sexuella trakasserier

(Uppdaterad: 14.26) En vikarie ska ha utsatt elever på en grundskola i Hudiksvalls kommun för sexuella trakasserier.

Annons

Hudiksvalls kommun har polisanmält vikarien, som är misstänkt för sexuellt ofredande. Anders Sjödin vid familjevåldsroteln i Gävle bekräftar att de har fått in en polisanmälan, men är annars mycket förtegen kring händelsen. Han säger att de sexuella trakasserierna som vikarien är misstänkt för ska ha inträffat runt jul i fjol, och att vikarien ska ha ofredat tre flickor mellan 13 och 15 år. Anders Sjödin vill inte berätta mer om vad som ska ha skett.

– Det vill jag inte gå in på, säger han.

En förundersökning pågår och bland annat ska flickorna höras av polisen.

Elisabeth Bäckström, grundskolechef i Hudiksvalls kommun, berättar att det var föräldrarna till flickorna som har kontaktat skolan. Föräldrarna har också gjort en polisanmälan.

Händelsen ska ha inträffat under jullovet och enligt Elisabeth Bäckström ska det också finnas någon form av mejlväxling mellan vikarien och eleverna. Av hänsyn till flickorna och deras familjer och med hänvisning till polisutredningen vill hon inte närmare gå in på vad som ska ha skett. Hon påpekar dock att hon ser mycket allvarligt på det som har inträffat.

– Det är helt oacceptabelt, säger hon och tillägger att det är viktigt att elever och föräldrar kan lita på personal som jobbar i skolan.

Vikarien arbetar inte längre i kommunen.

Mer läsning

Annons