Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev dödshotad av mobbare

En elev har blivit mobbad under tre års tid av ett gäng, genom trakasserier, hot och våld. Nu anmäler föräldrarna skolan till Skolinspektionen eftersom de anser att skolledningen struntar i vad som händer.

Annons

En månad innan jul kulminerade händelserna.

Pojken blev under en rast runtknuffad mot bord, väggar och stolar. I frustration kastade pojken en stol genom en glasruta. Då kom en lärare och höll fast honom. När pojken gick därifrån ropar en av mobbarna glåpord efter honom och han blir tacklad av en av mobbarna så att han faller i stengolvet.

En förälder blir uppringd av elevens mentor och får veta att föräldern kan hämta sonen och åka till hälsocentralen för att dokumentera händelsen och skadorna.

Föräldrarna anmäler nu skolan i Hudiksvalls kommun till Skolinspektionen för att skolledningen ska ha viftat bort att eleven blivit mobbad av ett gäng pojkar i skolan under tre år.

Följderna efter trakasserierna, som trappats upp steg för steg, är bland annat en bruten handled, våld mot huvud, sparkar mot kropp och dödshot via mobiltelefon. Förövarna är kända av skolledningen.

Skolinspektionen har krävt in ett yttrande från skolan. Skolan har begärt och fått förlängd svarstid. 18 januari ska den ha yttrat sig.

Mer läsning

Annons