Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiskt läge drabbar gatubudget

/
  • Framtiden för Parkeringsplatsen vid Lillfjärden kommer att diskuteras på ett extra insatt möte för kommunstyrelsen.

Tekniska nämnden har beslutat om 2011 års gatuinvesteringar, men beslutet tar en extra runda i ett extra insatt sammanträde för kommunstyrelsen. Orsaken är det tuffa ekonomiska läget i kommunen.

Annons

– Vi kan inte göra större investeringar än 70-80 miljoner i år, så enkelt är det, säger kommunstyrelsens ordförande Caroline Schmidt (C), som har kallat till ett extra insatt sammanträde för kommunstyrelsen på onsdagen.

Den 18 april beslutade tekniska nämnden om 2011 års gatuinvesteringar. Investeringar för 6 600 000 kronor, där man ändå gjort besparingar på drygt 1 500 000 miljoner kronor.

När kommunstyrelsen i morgon onsdag träffas för ett extra möte om den rådande ekonomin är det bland annat gatuinvesteringar angående asfalteringar, parkeringar, upprustningar och cykelvägar man kommer att diskutera.

Det återstår att kommunstyrelsen beslutar och hur åtstramad budgeten blir.

– Det är svårt att säga vad som kommer ändras, det vågar jag inte uttala mig om. Förhoppningsvis inte mycket, men troligtvis mycket, säger Jan Kroppegård, men poängterar att inget av nämndens beslut gäller i dagsläget.

Mer läsning

Annons