Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egen 3D-mus på praktiken

/
  • Marcus Wilkens visar upp sin arbetsplats där han har tillgång till dator, egen telefonlinje och en 3D-mus som han är mycket glad över att ha.
  • Iris Kuylenstierna gör sin praktik på Holmen Timber sedan i september. Och hon känner redan att hennes vilja att studera vidare har stigit.
  • Lennart Palmcrantz (till vänster), utvecklingsansvarig på Oilquick, och praktikanten Marcus Wilkens (bredvid honom) visar upp Oilquick för de övriga deltagarna i projektet Mellanåret.
  • Det är en aktiv praktik på Oil Quick.

En egen arbetsplats med telefon, dator och något så avancerat som en egen 3D-mus. Det är några av sakerna som 19-årige Marcus Wilkens stolt kan visa upp när hans kurskompisar besöker honom på hans praktikplats.
– Jag har allt jag behöver för att jobba som den ordinarie personalen.

Annons

Tre dagar i veckan sitter Marcus Wilkens vid sitt skrivbord i det relativt nybyggda Oilquick-komplexet i Västberga industriområde. Här får han testa sina teoretiska teknikkunskaper i praktiken.

– Jag jobbar på ungefär som de andra som jobbar här. Jag har egna uppgifter att lösa och tar hjälp av de andra när jag behöver, säger han.

Marcus Wilkens är en av åtta som fick chans att delta i projektet Mellanåret, som är ett samarbete mellan skolan och Vinnaföretagen i Hudiksvall. I projektet får elever som avslutat sina studier på Bromangymnasiets tekniska eller naturvetenskapliga program möjlighet att kombinera studier genom CUL med praktik på företag i Hudiksvall.

– Det här är en jättebra möjlighet. Här får man prova på arbetslivet och studentlivet på samma gång, säger han.

Praktiken startade den 1 september och när det nu gått några månader har ungdomarna fått i uppgift att visa upp sina praktikplatser för varandra. På torsdagen var det Marcus tur att guida runt på Oilquick.

Mer läsning

Annons