Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat parkeringshus är klart

/
  • Rolf Nord, markansvarig på X-fastigheter framför infarten till plan tre som är vikt för patienter och besökare.

På tisdagen släpptes bilarna in i nya parkeringshuset vid Hudiksvalls sjukhus. Ett mångårigt parkeringsproblem vid sjukhuset är förbättrat.

Annons

Det gick lite i smyg, men på tisdag morgon öppnades det nya parkeringshuset vid Hudiksvalls sjukhus. Därmed har sjukhuset fått 82 nya platser, och ett mångårigt parkeringsproblem har kanske sett sin lösning.

– Det känns bra att vi har kunnat öppna, säger Per-Erik Petersson, ansvarig för X-fastigheter i Hälsingland, och nu har vi förhoppningsvis fyllt behovet av parkeringsplatser.

När tidningen besökte parkeringshuset på tisdagseftermiddagen var det trots allt ganska glest på plan tre, som är vikt för sjukhusets patienter och besökare.

– Många hade säkert inte sett att vi öppnat parkeringshuset, säger Rolf Nord, marknadsvarig för X-fastigheter. Men förhoppningsvis var de som hittade in nöjda med vad det fick se.

Parkeringshuset är byggt i tre plan, där bottenplanet, med infart från Kungsgatan ska rymma landstingets tjänstebilar, totalt 25 platser. På plan två finns personalparkeringar med motorvärmare och så plan tre för allmänheten. Det är gott om svängrum på detta plan.

Det vari i slutet av förra sommaren som bygget påbörjades i regi av Skanska, något försenat eftersom byggbeslutet kom senare.

– I ett första skede hade vi planerat att bygget skulle ha varit klart i januari, men förseningen gjorde att det blev först nu, säger Per-Erik Petersson.

Mer läsning

Annons