Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter branden i Fiskarstan

/

Ett hus förstördes i en brand i Fiskarstan i Hudiksvall natten mot tisdag. Räddningstjänsten håller på med eftersläckningsarbetet och polisen kommer under dagen att göra en teknisk undersökning. Orsaken till branden är förmodligen ett frysskåp på vinden.

Annons

Det var vid 2-tiden natten mot tisdag som branden utbröt. När brandkåren kom till platsen brann det för fullt i huset och man fick koncentrera sig på att branden inte skulle spridas. Det brann så pass kraftigt att förstärkning från deltidsbrandkåren i Iggesund kallades in. Ingen person har skadats, men de som bor i fastigheten var chockade, enligt uppgift från polisen. Även intilliggande fastigheter evakuerades.

Morgonen efter branden är området kring huset avspärrat. Räddningstjänsten är på plats för bevakning och eftersläckningsarbete. kriminaltekniker Peter Dahlberg håller på med den tekniska undersökningen. Han konstaterar att det förmodligen handlar om en naturlig brandorsak. Ett frysskåp på vinden i en tillbyggnad kan vara anledningen till att det började brinna. Bostadsdelen har klarat sig någorlunda bra, menar han, även om den har fått omfattande vattenskador.

– Det är brandkillarnas förtjänst att huset trots allt har klarat sig någorlunda, säger han.

Grannarna Anna och Anders Antesson berättar att de vaknade av att ett tidningsbud bankade på dörren.

– Det var väldigt rådigt, säger Anders Antesson, han gav sig inte.

Paret konstaterar att det var brandmurar som räddade deras hus. Och kanske hela kvarteret.

– Hela kvarteret är förstås i fara när det brinner. Men det var ingen vind, som tur är. Och inga personer skadades, det är det viktigaste, säger de.

Mer läsning

Annons