Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebyon är nutidsdrottning

/
  • Rektor Ulrika Westin på Östra skolan gratulerade Eboyn Mohamud Hassan till framgången.

Ebyon Mohamud Hassan från Hudiksvall är bäst i länet, och får åka till Stockholm för att träffa drottning Silvia. Resan, och priset som delas ut av drottningen, får hon för det bästa enskilda resultatet i Gävleborgs län, i DN:s nyhetsorientering.

Annons

– Det ska bli jättehäftigt, förklarade Ebyon Mohamud Hassan, när hon på fredagen firade segern tillsammans med sin klass på Östra skolan.

Ebyon Mohamud Hassan deltog tillsammans med 275230 andra högstadieelever i Dagens Nyheters tävling i nutidsorientering. Under en timme, tisdagen 6 oktober, svarade eleverna på 35 aktuella frågor inom många ämnesområden.

– Jag kände redan från början att det var ganska enkla frågor. Det mesta var sådant som jag hade hört talas om, och så gissade jag på några frågor, berättade hon.

Redan den 10 december ska hon resa till Stockholm, träffa drottningen och få sitt pris på Drottningholms slott. Därefter ska hon äta lunch på Rosenbad, tillsammans med de övriga länens vinnare, och utbildningsminister Jan Björklund. Alla ska också besöka Nobelprisutdelningen i Konserthuset.

Mer läsning

Annons