Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E4-trafiken leds om genom Hudiksvall

/

Ett större beläggningsarbete på E4 gör att trafiken under tiden leds om genom Hudiksvall.

Annons

Artikeln är uppdaterad den 9 september efter att det framkommit att Trafikverkets uppgifter om hur länge vägarbetet skulle pågå har varit felaktig.

På E4 vid Hudiksvall är trafiken intensiv.

Något som bokstavligt talat satt spår i asfalten

Därför har Trafikverket tagit beslut om ett större beläggningsarbete på sträckan mellan Hudiksvall och Välsta.

Ett arbete som kommer att pågå mellan 29 augusti och 22 september.

– Den tunga och intensiva trafiken på sträckan har gjort att det finns spårbildningar i asfalten som ökar risken för olyckor, berättar Magnus Persson som är projektledare för beläggningsarbetet.

Detta arbete delas in i tre etapper och under tiden leds trafiken om.

När Trafikverket beställer arbeten ska det finnas en godkänd plan för att ge trafiken bra framkomlighet samtidigt som man skapar högsta möjliga säkerhet för de som arbetar på vägen.

Eftersom trafiken på den aktuella sträckan är hög trafik skapar ett vägarbete med flaggvakter eller ljussignaler stora köer och långa väntetider.

Att inte omedelbart trafikera en helt nybelagd yta ger också högre kvalitet och längre livslängd. Därför leds trafiken under tiden om genom centrala Hudiksvall och på mindre vägar.

Under två av etapperna leds trafiken om under kväll och natt för att inte få för stora störningar för boende och pendlare.

Trots detta finns risk förstörningar med ökad trafik, mer buller nattetid och andra effekter som förseningar i kollektivtrafik.

Mellan den 29 augusti - 22 september ska den gamla beläggningen fräsas bort och en ny läggas på mellan Hudiksvall södra och Välsta. Arbetena är uppdelade i tre etapper.

Första etappen är mellan Hudiksvall södra och Hudiksvall norra. Detta arbete kommer att pågå mellan klockan 18–06. Under övrig tid är E4 öppen för trafik.

Under den andra etappen sker arbeten mellan Hudiksvall norra till infarten till väg 758 vid Hudiksvall flygplats. Även här pågår arbetet mellan 18–06 och under övrig tid är E4 öppen för trafik.

Under den tredje och sista etappen sker arbetet från infarten till väg 758 och fram till Välsta.

Då pågår arbetet under hela dygnet och under denna period är E4 stängd för trafik.

Trafiken kommer att ledas om trafiken via väg 748 genom Hudiksvall och väg 758 mot Bergsjö.

Färdigställandet av arbetena är beroende av vädret och kan komma att senareläggas.

Projektledaren Magnus Persson oroas inte över att det är Hälsinge marknad 4–6 september.

– Då ska vi vara klara med de två första etapperna. Dessutom kommer trafikljusen att vara avstängda så att trafiken ska flyta på, säger han.

Mer läsning

Annons