Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare affär för Jonas Holm

Jonas Holm har fått backa. Hudiksvalls kommun avser att sälja den så kallade Coloramatomten för 400 kronor per kvadratmeter. Det är dubbla priset mot vad färghandlaren varit beredd att betala.

Annons

Hudiksvalls kommun och företagaren Jonas Holm är nu nära en uppgörelse. Köpekontraktet som är färdigställt ska bara klubbas av tekniska nämnden och kommunfullmäktige. Parterna är alltså överens – men en av dem är missnöjd. Det är prissättningen det handlar om.

- Jag har blivit tvingad att skriva på för att över huvud taget kunna driva det här projektet vidare. Jag har inte tid att vänta, säger företagets vd, Jonas Holm.

Den 8 000 kvadratmeter stora tomten ska säljas för 3,2 miljoner kronor, eller 400 kronor per kvadratmeter. Det är dubbelt så mycket, jämfört med vad Jonas Holm varit beredd att betala.

1,7 miljoner kronor ska erläggas kontant på tillträdesdagen, betalningen av resterande 1,5 miljoner delas upp på fem år.

Den nya Coloramabutiken kommer att uppta 2 200 kvadratmeter av tomtytan. Jonas Holm avser att hyra ut mark för att en privat hälsocentral ska kunna etablera sig på området.

Mer läsning

Annons