Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogpåverkad dömd efter krock

Forsabon körde drogpåverkad två dagar i rad och orsakade en trafikolycka. Nu har han och en Iggesundsbo dömts för flera brott.

Annons

För drygt en månad sedan stoppades Forsabon på Kristinebergsvägen i Hudiksvall efter att ha kört bil narkotikapåverkad. Ett vittne har berättat att han sladdade ut framför henne trots att han hade väjningsplikt.

Nästa dag körde mannen igen och orsakade en krock genom att korsa riksväg 84 vid den södra avfarten mot Hudiksvall trots att han hade väjningsplikt. I olyckan involverades ytterligare två bilar.

Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt mannen i 30-årsåldern till skyddstillsyn. Han måste också följa en behandlingsplan mot missbruk. Han döms för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Stölden gäller ett inbrott i Njutångersgården i februari. Där stal han en bärbar dator, projektor och bilnycklar. Han stal sedan en bil från Vägverket och åkte tillsammans med en Iggesundsbo i 40-årsåldern till Stockholm, där männen greps.

Tingsrätten anser att Iggesundsbon känt till att bilen var stulen och han döms därför för olovligt brukande. Han döms också för att ha stulit 2 900 kronor från Rätt Pris i Iggesund. Iggesundsbon är tidigare dömd till skyddstillsyn och den ska nu omfatta även de nya brotten.

Mer läsning

Annons