Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drack hela natten - tog bilen på morgonen

Mannen körde ner i diket ena gången och krockade den andra gången.

Annons

En förmiddag i slutet av augusti körde mannen bil i Kyrkbyn, Bjuråker. Enligt föraren som körde efter tvärbromsade mannen och bilarna stötte i varandra.

När mannen klev ur bilen ska han enligt den andre ha hållit en ölburk i handen och vinglat och sluddrat när han pratade.

I polisförhör har mannen berättat att han hade festat hela natten och druckit alkohol. Han har sagt att han drack ända till morgonen då han och sambon tog bilen för att åka och köpa mer öl.

Enligt åtalet hade mannen 2,33 promille alkohol i blodet, men han har sagt att han drack alkohol efter körningen också, innan polisen kom.

Mannens körkort omhändertogs, men trots det tog han bilen igen en månad senare, och körde i diket på väg 771 i höjd med Rotbäck, Bjuråker.

En person som blev vittne till olyckan har berättat för polisen att bilen snuddade vid brevlådorna längs vägen innan den åkte av vägbanan. Efter dikeskörningen ska föraren ha klivit ur bilen och ramlat omkull flera gånger. Enligt åtalet hade han 2,49 promille alkohol i blodet.

Nu åtalas mannen i 50-årsåldern för olovlig körning och två fall av grovt rattfylleri. Körningarna ska tas upp i en kommande rättegång i Hudiksvalls tingsrätt.

Mer läsning

Annons