Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doug Seegers höjdaren i sommar på Sigges: "Det blir en riktig jädra höjdare"

/

Nostalgirock, blues, klubb och swing. På Sigges i Hudiksvall blandas musikstilarna i sommar. Dessutom får man besök av amerikanen som i raketfart gått från gatumusiker till älskad artist.

Annons

Sommaren på Sigges kör i gång 1 juli med Klubb Bengen & Berg, vilket innebär klubbmusik på taket med gästande dj:s. Den 2 juli blir det "Nu minns vi parkpop", då de lokala banden Trogsta Träsk, Kid Rockers och Explosion bjuder på nostalgi i rockens tecken, precis som det lät en gång på 80-talet, då de spelade i parken utanför Östra skolan.

Den 16 juli uppträder Östen med resten och den 23 juli Sam Rocket and his Blues Prisoners och Jerry Carlsson.

– Lördagen därpå tonar vi ner lite och kör en jazz- och swingkväll. För en lite mognare publik än den som går på Hudikkalaset, säger Swasse Wassberg, som driver Sigges.

Han själv med husband står också för en del av underhållningen. Det blir på tisdagar och han kommer, precis som med populära Jukebox, att bjuda in en hemlig gäst.

– Fast det blir helt annorlunda än Jukebox. Till exempel heter det Sigge Hill-tisdag, säger Swasse Wassberg och skrattar.

Doug Seegers slog igenom hos den svenska publiken i Jills veranda och är just nu mitt i ett turnéprogram som tar honom över hela Sverige, bland annat till Hultsfred. Den 17 augusti avslutar han och Weeping Willows sommarprogrammet på Sigges.

– Det blir en riktig jädra höjdare, säger Swasse Wassberg.

Mer läsning

Annons