Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det har varit isande tyst"

Den förväntade dialogen uteblev efter fackordförandens kritikfyllda brev till förvaltningschefen.

Annons

En månad har gått sedan Åsa Nilsson, avgående ordförande för Akademikerförbundet SSR i Hudiksvall, postade sitt brev till social- och fritidsförvaltningens chef, Ulrika Wenn. Trots att det var hård kritik Åsa Nilsson framförde, har hon inte fått någon respons från adressaten.

- Jag hade förväntat mig en dialog. Om jag satt i hennes sits hade jag varit mån om att få veta hur vi skulle kunna gå vidare för att få en bra arbetsmiljö där det är högt i tak. Men det har varit isande tyst.

Ulrika Wenn säger till tidningen att hon inte uppfattat att Åsa Nilsson velat ha ett svar. De två ska ha träffat varandra vid flera tillfällen efteråt, men eftersom brevet inte innehöll några direkta nyheter för Ulrika Wenn så har hon inte tagit upp det för diskussion. Efter att tidningen skrev om brevet och dess innehåll, ska dessutom flera medarbetare inom social- och fritidsförvaltningen ha hört av sig till Ulrika Wenn.

- Jag har inte pratat med alla, men av de signaler jag har fått tycks de flesta inte känna igen den bild som beskrevs i tidningen. Jag känner inte heller igen kritiken som Åsa framför, säger hon.

Mer läsning

Annons