Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bästa de gjort

/
  • Conny Payne, Jon Skäre, H.B. Anderson, Jonas Lidström, Mathias Holm är medlemmarna i Hudiksvallsgruppen Mindsplit.
Foto: Mikael Svedman

Hudiksvallsgruppen Mindsplit släpper en singel och video för att uppmärksamma sitt skivkontrakt och den CD som kommer till hösten.

Annons

– Vi är ett nytt band och att vi fått skivkontrakt är unikt i dagens nedladdningsvärld, säger Hans B Andersson, sångare i gruppen.

Videon till den singel som nu släpps är inspelad på Hudiksvalls teater.

– Vi ville ha en gammaldags och lite spöklik atmosfär, men det syns tyvärr inte på videon att den är inspelad på teatern.

Låten heter 'NMe – Myself & I, en låt Hans B Andersson beskriver som aggressiv och typisk för bandet, som spelar progressiv hårdrock. Både bandet och albumet har en lång historia.

– Jag och Mathias Holm började skriva i hans studio för sex år sedan. Vi träffades och det utvecklades mer och mer och vi plockade in allt fler musiker. Det började som ett projekt och nu är vi ett hårdsatsande band, beskriver Hans B Andersson.

Övriga musiker är Conny Payne, bas, Jon Skäre, trummor och Jonas Lidström keyboard.

– Vi tycker naturligtvis att det här är fantastiskt kul och att det blivit mycket bra. Vi tycker alla individuellt att det är det bästa vi gjort.

CD:n är ett konceptalbum och beskriver en historia till minne av psykoterapeuten Xerxes Andersson som verkade i mitten av 1800-talet. Han var världsberömd och höll sessioner över hela världen.

– Utifrån honom har vi byggt upp en historia om hjärnans leverne och hur den får människan att bete sig på olika sätt, förklarar Hans B Andersson.

Musiken är allt från lugna ballader till hårda, aggresiva rocktoner.

Mer läsning

Annons