Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras skola ska locka fler till politiken: "Måste få fler att bli aktiva"

/
  • Caroline Schmidt förklarar för deltagarna hur kursen i poltik är upplagd.

För femte året startar Centerpartiet sin politikerskola i Hudiksvall. Förhoppningen är att få flera att engagera sig politiskt.

Annons

– Det är också en form av demokratiskola. Vi måste få flera att bli aktiva inom politiken och samtidigt få en föryngring, säger Caroline Schmidt, som leder kursen tillsammans med före detta riksdagsmannen Sven Bergström.

Kursen vänder sig till alla som vill lära sig mer om hur kommuner och lanstinget sköts. I år är det 10 personer som går kursen som avslutas med ett besök på Sveriges riksdag. Förra året var det rekord med 23 personer. Caroline Schmidt tror det berodde på valet som just var avslutat.

– Jag är här för att få veta mer och påverka strukturer i samhället, säger Josefine Jacobson.

Alla deltagarna vill lära sig mer om den politiska processen. Flera deltagare vill prata landsbygd kontra stad i gruppen, något som engagerar Sven Bergström.

– Det finns inga krav på att gå med i Centerpartiet efter kursen. Flera som har deltagit den har gått med i Moderaterna eller Miljöpartiet, säger Caroline Schmidt.

Kommunchefen Bengt Friberg kommer att delta en kväll och kursen ska även träffa Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson.

Läs också kvinnor i årets politikerskola

Läs också kommunalråd toppar centerns lista

Mer läsning

Annons