Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltidskår i Friggesund får behålla styrkan

Nedskärningar inom räddningstjänsten mildras något. Kommunstyrelsen har beslutat att tillskjuta pengar, så att deltidskåren i Friggesund kan behålla sin nuvarande styrka.

Annons

– Friggesunds deltidskår får 1+3 i stället för 1+2, där har vi plussat på en man, säger kommunalråd Sven-Åke Thoresen (S).

Räddningstjänsten skulle spara in 1,2 miljoner per år under de närmaste tre åren. Räddningschef Lennart Juhlin presenterade tidigare i år ett besparingsförslag som bland annat innehöll en reducering av personalstyrkorna i Iggesund, Friggesund och Hassela med en man per deltidskår. Men nu har kommunstyrelsen alltså beslutat att Friggesund får behålla den nuvarande styrkan. Däremot kvarstår reduceringarna i Hassela och Iggesund. Framför allt bantningen i Iggesund har länsstyrelsen haft synpunkter på.

Brandmännens riksförbunds lokala ombud Staffan Sjöström är ändå nöjd med att åtminstone Friggesund inte behöver banta styrkan.

– Det var riktigt glädjande, det betyder att vi är tillbaka till det läge som gällde innan vi fick besparingskrav på oss, säger han. Vi har redan haft en stor neddragning en gång, nu kändes det som om gränsen var nådd.

Mer läsning

Annons