Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delsboelevernas blomstertid har börjat

/

Över tjugo musikelever med fiol eller cello klev upp på scenen när Delsboeleverna hade skolavslutning på forngården på torsdagskvällen. Återväxten inför kommande års Delsbostämmor verkar vara säkrad.

Annons

Det blev en perfekt avslutningskväll för elever från Ede skola och deras föräldrar och släktingar. Solen stod lågt över forngården, men den värmde fortfarande när eleverna tågade in på festplatsen. Längst fram gick Elin Schönborg i klass 1 A som fanbärare, klädd i Delsbodräkt.

Det är fin sammanhållning i klasserna. Ida Bladin i klass 5A förlorade det mesta i en brand i familjens hus för några veckor sedan. Hennes klasskamrater samlade då in pengar till henne och gav henne klasskort från tidigare år så att hon inte skulle vara utan. Pengarna och korten fick hon av kamraterna tidigare i veckan.

Eleverna i Dellenbygden är duktiga på att sälja majblommor. Rektor Ing-Marie Månsson kunde berätta att de sålt majblommor för 67000 kronor i år. Hon tackade dem för deras insats vid avslutningen. Tio procent av försäljningssumman går tillbaka till eleverna.

– Jag önskar att ni får en härlig sommar och kommer tillbaka brunbrända och utvilade till hösten, sa Ing-Marie Månsson till eleverna i sitt sommartal.

Avslutningen i Delsbo forngård hålls för eleverna vid Ede skola från och med förskoleklass upp till och med klass sex.

Mer läsning

Annons