Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dellenrallyt bjöd på stor variation

/
  • Kenneth Persson från Delsbo deltog med sin Dodge från 1928.
  • Nisse och Paula Larsson kom till rallyt för tredje året i rad med sin Volvo Amazon 62 års modell.– Det är trevligt med lite finåkning. Men också det sociala, att träffa folk och årets frågetävling, säger Paula Larsson.
  • Sune och Elisabeth Förnebäck från Årsunda stack ut ur mängden med sin buss. En Volvo 56:a som Sune bytt mot sin gamla motorcykel.
  • Dellenrallyt startade vid Miljön och avslutades efter en sju mil lång sträcka med sju stopp för frågetävling, i Forsa vid route 84.

I lördags hade Dellenbygdens motorveteraner sitt årliga sommarrally. Detta blev det 41:a året och temat den här gången var 30-talsbilar. Rallyt löpte längs en sju min lång sträcka som började vid Möljen i Hudiksvall och avslutades i Forsa vid route 84.

Annons

Alla som ville var välkomna att delta i lördagens rally. Det enda kravet som fanns var att deltagarbilen var från 30-talet eller äldre.

Tävlingen gick inte ut på att åka sträcken på snabbast tid, utan längs vägen fanns sju kontroller och de deltagare som fick flest rätt vann loppet.

– Vid varje stopp har vi en typ av frågetävling. Frågorna kan handla om vad som helst. Till exempel att gissa årtal på när en låt låg på tio-i-topp-listan, säger Kent Jonelind, informationsansvarig vid Dellenbygdens motorveteraner, DMV.

Kent Jonelind hade hoppats på ett 30-tal deltagare men endast 24 tävlande dök upp på lördagen.

– Jag är nöjd ändå. Det har ju varit så mycket biltillställningar i sommar redan, som till exempel Power big meet, så många har redan visat upp sina bilar, säger han.

Gösta Blomkvist med frun Katarina Blomkvist, från Idenor, ställde upp i rallyt med sin Austin A50.

– Vi har varit med i flera liknande bilträffar tidigare, men inte just det här rallyt. Vi ser det inte som någon tävling i dag, utan deltar endast för skojs skull, säger Gösta Blomkvist.

Läs mer om bilarna i måndagens HT.

Mer läsning

Annons