Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dellbo åtalas för djurplågeri

En man från Delsbo åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt, misstänkt för djurplågeri. Det misstänkta brottet ska ha skett under förra året, och mannen har under förhören erkänt det som läggs honom till last.

Annons

I centrum av ärendet finns en hund, en schäferkorsning vars omständigheter avslöjades efter en anonym anmälan. Enligt anmälan skulle hunden hållas permanent i en bur i en lägenhet. Ett en första inspektion gjordes i mitten av december. Hunden var inte inne vid tillfället, men inspektören noterade vid besöket att det luktade starkt av urin i ett mörkt rum som saknade belysning.

När inspektionen var över ville handläggarna komma in i lägenheten igen, men blev avvisade. De återvände för ett oanmält besök nästa dag, och hade då begärt polishandräckning.

Sammantaget, skriver djurskyddsinspektören i protokollet, har man upptäckt allvarliga brister i hundhållningen. Hunden har utsatts för lidande då den har fått för lite mat, den hade hälsoproblem då den var mager och omusklad, den hölls i ett för litet utrymme då den förvarades i buren, och man beslutade om ett omedelbart omhändertagande av hunden.

Mer läsning

Annons