Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De surfar på äldre dar

/

Nu kan de äldre djupdyka i datorernas värld när det första internetcafét för seniorer har öppnat i Hudiksvall.
– Jag har en laptop hemma, men är livrädd för att röra den. Här kan man våga pröva och göra fel, säger Göran Jonsson.

Annons

Göran Jonsson och Ingemar Johansson sitter djupt försjunkna vid varsin skärm. Inger Andersson visar hur de ska klicka med musen för att ta sig fram mellan de olika hemsidorna. Göran Jonsson och Ingemar Johansson ser framemot att kunna hantera datorerna och har många önskemål om vad de vill använda de nya kunskaperna till.

– Jag vill kunna skicka ett mail från en egen adress till mina barn och tala om att jag mår bra. Sedan skulle jag vilja handla på nätet, det är ju lättare att jämföra priser där. I framtiden vill jag också kunna betala räkningar, men då måste jag känna mig tryggare med systemet först, säger Göran Jonsson.

Internetcafét är en del av det kommunala projektet Hudiksvall hela livet, som ska öka kvalitén inom olika områden för de äldre. Kommunen har ställt några gamla datorer till förfogande och kopplat upp bredband i Seniorlokalen som även samlar en rad andra aktiviteter för äldre. Datorerna kommer vara tillgängliga för nyfikna seniorer några dagar i veckan.

– Det här är unikt för Hudiksvall! Många är rädda för att maskinerna ska krascha, men här får man support och kanske vågar prova lite försiktigt, säger Inger Anderson.

Mer läsning

Annons