Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De söker löpare i Hudiksvall

/
  • Karin Ekberg och Viveka Höglund vill att så många som möjligt ska vara med och springa för klimatet, inte bara de som anmäler sig till stafetten.

I november går den över 4 000 kilometer långa stafetten från Arktis till Paris av stapeln. Det är sammanlagt 1 000 personer som kommer att springa för klimatets skull och nu söker samordnarna i Hudiksvall 14 löpare som kan föra stafettpinnen genom Hudiksvalls kommun.

Annons

Stafetten kommer att pågå dygnet runt i över 20 dagar och den 14 november går stafetten genom Hudiksvall. Sträckan börjar i Sågtäkten i norr och slutar i Lindefallet i söder

– För den sträckan behöver vi 14 personer som kan springa drygt fyra kilometer var. Utmed den här vägen får även de som inte anmält sig men som vill engagera sig springa med, åka rullstol, gå eller hur man själv vill ta sig fram, säger Karin Ekberg som är vice ordförande i Omställning Hudiksvall och lokal samordnare av Run for your life tillsammans med Sylvia Gutierrez.

Läs också: Rockström: Nu eller aldrig

De som anmäler sig till stafetten ska ha en klimathistoria att dela med sig av.

– Det är riksteatern som väljer ut vilka som kommer att representera kommunen och medan löparen springer kommer en berättelse om varför han eller hon springer för klimatet att spelas upp, det blir som ett performance act, säger Karin Ekberg.

Run for your life avslutas i Paris i samband med att FN:s klimatkonferens COP21 inleds.

Läs mer: Stärkt tro på klimatmötet i Paris

I anslutning till Run for your life har föreningar chansen att engagera sig i Hudiksvall.

Läs också om när Gustav Fridolin besökte Ljusdal och pratade om klimatet inför COP21

Mer läsning

Annons