Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sista "temporära" husen rivs

/
  • De

De sista "temporära" bostäderna i Hudiksvalls kommun ska rivas efter att ha tjänstgjort i snart 50 år. Det är de tolv lägenheterna vid Lyckbacken i Njutånger som gjort sitt.

Annons

Under 1960-talet behövde många äldre i Hudiksvalls kommun flytta till mindre och lättskötta lägenheter. De byggdes på enkelt sätt och med ganska tunn isolering med tanke på att de skulle rivas när de inte längre behövdes.

Men behovet av dessa bostäder blev långvarigt. Under senare år har dock de temporära bostadslängorna ute i kommundelarna rivits. Några av husen har varit lämpliga att göra om till sommarstugor och har flyttats av privatpersoner som köpt dem för att byggas om. Den möjligheten finns även för de temporära bostäderna med sammanlagt tolv lägenheter i Njutånger. Kommunen ska ta in anbud.

– Lägenheterna är hopbyggda två och två i små "kedjehus". Och det finns ett förråd mellan nästa "kedjehus", berättar Carl-Axel Larsson på kommunens fastighetsförvaltning. Om man river förråden går det bra att flytta huset dit man vill ha det.

Mer läsning

Annons