Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De senaste besluten från Svågadalsnämnden – satsar på badbryggor och uppfräschning av leder

/

Svågadalsnämnden har haft sammanträde och beslutat om bland annat ledskyltar och bidrag till Ängebo IK.

Annons

Nu köper Svågadalsnämnden in ledskyltar till Svågadalen. Det handlar om material till 100 stycken skyltar och det kommer att kosta 10 000 kronor.

Svågadalsnämnden har även beslutet att köpa in skogsarbetstjänst för 45 000 kronor för att röja leder i Svågadalen. Det är flera mil leder som ska röjas.

– Arbetet ska påbörjas nu under vårvintern, berättar nämndssekreteraren Fredrik Röjd.

Läs också: Medborgarförslag om att utvärdera Svågadalsnämndens betydelse.

Nämnden har också beviljat flera bidrag till Ängebo IK. Föreningen får ett lokalbidrag på 1 050 kronor. Det är en fjärdedel av det sökta beloppet.

Nämnden har även beviljat ett driftbidrag på 35 400 kronor till Ängebo IK. Det motsvarar 60 procent av det sökta beloppet, vilket även är vad föreningar max kan beviljas i driftbidrag. Ängebo IK har även beviljats lokalt aktivitetsstöd på drygt 1 300 kronor.

Läs också: Högskola vill utreda möjligheter för fiskodling i Svågadalen.

Svågadalsnämnden har också beslutat att avsätta drygt 28 000 kronor för att köpa material till nya badbryggor i Havrasjön.

Svågadalsnämnden kommer tillsammans med Folkets hus i Ängebo att söka pengar hos kommunstyrelsen för att kunna investera i ett reservaggregat.

– Min bedömning nu är att det handlar om 70 000 till 80 000 kronor, säger Fredrik Röjd, nämndssekreterare för Svågadalsnämnden.

Svågagården är utpekat som ett trygghetsnav och ska fungera som uppsamlingsplats vid till exempel långvariga strömavbrott. Vatten och avlopp fungerar då det är självtryck i ledningarna men för att behålla värmen i byggnaden krävs ett reservaggregat.

Läs också: Så kan Svågadalen ta emot flyktingar.

Mer läsning

Annons