Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får tårta och medalj för brandinsats

/
  • – Med den här kan du visa vad du har gjort, och framför allt varför, säger Jürgen Lorenz från brandskyddsföreningen Gävleborg när har lämnar över plaketten till Hanna Johansson.
  • Hanna Johansson tar en glass i stället för brandtårtan som hon skär upp åt sin pappa.

I våras larmade Hanna Johansson om en brand på grannens balkong. Nu uppmärksammar räddningstjänsten och brandskyddsföreningen hennes och pappans hjältedåd.

Annons

Under fredagen uppmärksammade räddningstjänsten Hanna Johansson och hennes pappa Kent Johansson för deras insats vid balkongbranden i Åvik i Hudiksvall i våras.

– Det var Hanna som såg det och var envis. När jag först inte trodde henne kom hon in igen och sa "Men pappa det brinner MYCKET". Om hon inte hade varit så envis skulle branden ha hunnit gå mycket längre. Lågorna stod så här högt när jag släckte den, säger Kent Johansson och visar med handen strax under brösthöjd.

För det bjöd räddningstjänsten på tårta och Jürgen Lorenz från Brandskyddsföreningen Gävleborg var på plats med diplom och medalj åt de båda hjältarna.

– Det händer några gånger per år att människor i länet förhindrar bränder på ett så här korrekt och säkert sätt, och då vill vi uppmärksamma det, säger Jürgen Lorenz.

Det är han tydlig med även när han räcker över medaljen och tar i hand med Hanna Johansson, som tar en glass i stället för tårtan hon skurit upp åt sin pappa.

– Det känns roligt att vara här. Jag trodde inte att det jag hade gjort var så stort, säger Hanna Johansson.

Mer läsning