Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansmaran flyr Hudik

/

Det står nu klart att Hudiksvall mister evenemanget Glada Hudikmaran, efter osäkerhet kring bokningarna i Folkets Hus.

Annons

– Upplägget har varit sådant att Leif Norberg har stått som arrangör och han har i sin tur anlitat oss till att marknadsföra och genomföra dansmaran, berättar Martina Henriksson, vid Giraff event.

Eftersom det inte står klart vem som drivet Folkets Hus i oktober, då dansmaran arrangeras, kommer evenemanget att flytta till Härnösand och Parkaden. Härnösands kommun har också påpassligt uppvaktat arrangörerna för att få evenemanget till deras stad.

– För två veckor sedan upptäckte vi att banden började bli uppbokade. Vi ville köra i Hudiksvall, men det går inte att gå ut och lansera en dansmara utan att veta var vi har lokalen. Osäkerheten blev för stor, helt enkelt, förklarar Martina Henriksson.

Hon betonar att det är viktigt att driva dansmaran utan uppehåll, annars riskerar man att någon annan arrangör går in och helt enkelt tar över hela konceptet.

Förra året fick Glada Hudikmaran 2 340 besökare, vilket betydde 250 hotellnätter och 600 biljetter sålda på förköp, med besökare från Skåne i söder till norra Norrland.

Flytten till Härnösand är tillfällig och de hoppas att få komma tillbaka med arrangemanget till Hudiksvall.

Anders Johansson, ägare till Stadt i Hudiksvall, tycker att det är tråkigt att sådant här ska hända.

– Vi är fullbokade och även Hotell Hudik nära ett år i förväg innan dansmaran. De här påverkar inte bara hotell och restaurang, utan också handlarna. Det betyder även att kommunen missar att få in hyror. Så många besökare betyder miljonomsättning men framförallt så kommer epitetet Glada Hudik att få sig en törn nu, tror han.

Mer läsning

Annons