Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel räddade hund från att drunkna

/

Daniel Oliv, 23 år från Bobygden räddade hunden Peggy från att drunkna i en vak i Stömnesjön i Delsbo. Och åkte själv i vattnet.

Annons

– Jag jobbar på djurbilen som går till Delsbo slakteri. När vi åkte förbi Stömnesjön på torsdagskvällen såg jag att en hund låg i en vak i sjön och höll på att drunkna, berättar Daniel Oliv. Jag rusade ur bilen och nerför slänten och ut på isen.

Isen brast under Daniel Oliv och han hamnade i det iskalla och djupa vattnet. Han lyckades ta sig upp igen. Med hjälp av en stege, som hans kamrat hämtade, lyckades han ta sig ut till hunden som höll på att sjunka.

– Jag hann inte tacka Peggys räddare. Han måste förstås iväg och få på sig torra kläder, säger Björn Johansson.

På fredagen lyckades han hitta Daniel Oliv och höra hans berättelse om räddningsaktionen. Det kunde ha slutat illa både för hunden och räddaren.

– Simma kan jag ju, sa Daniel Oliv. Visst var det kallt i vattnet, men det tänkte jag inte på då. Jag är en väldig djurvän och ville rädda hunden. Jag klarade av det tack vare all hjälp jag fick.

Peggy är en goldendoodel, en blandning av pudel och golden retriever. Hon är en vårdhund och används vid terapi för gamla och förvirrade personer på vårdhem. Hon är en mycket mjuk och tillgiven tik.

Både pudlar och golden retriever tycker om att bada. Men det här doppet var nog i värsta laget även för en vattenälskande hund. När vi träffar Peggy vill hon helst sitta lugnt och bli klappad. Att bli klappad av Daniel Oliv måste ha känts allra bäst.

Mer läsning

Annons