Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig information till Moelevers föräldrar

Det blev en del förvirring kring vilka skolor Moeleverna ska gå på. Kartan med upptagningsområden var otydlig och informationen var dålig, anser Mo föräldraförening.

Annons

Moelevernas föräldrar fick se en karta med upptagningsområden. Där var det uppritat var eleverna som i dag går på Mo skulle vara. Var man nöjd med det upptagningsområdet då behövde man inte göra någonting. Men ville man gå i en annan skola då skulle man höra av sig, senast den 15 oktober. Problemet var att kartan var otydlig. Familjen Danielsson antog att de automatiskt tillhörde Sandvallaområdet, vilket de också ville. Familjen Westman, som bor på samma väg, valde däremot Edsta och hörde av sig till rektorn för att meddela beslutet. Då fick de höra att de redan tillhörde Edsta, vilket i sin tur ställde till det för Danielssons som plötsligt befann sig i "fel" område.

Efter samtal med skolchef Bengt Friberg verkar det som om problemet kommer att lösa sig, men Malin Westman i föräldraföreningen anser att informationen har varit dålig.

– Det var väl lite klantigt skött. Bengt Friberg ska ha ett plus för att det verkar ordna sig med skolvalet, men det finns en del andra saker som också måste lösas, säger hon.

Mer läsning

Annons