Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig arbetsmiljö på barn- och ungdomspsyk

Arbetsmiljön vid barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Hudiksvall har stora brister, som måste åtgärdas. Arbetsmiljöverket inspekterade arbetsplatsen i oktober, och påpekade bristerna, som fortfarande kvarstår.

Annons

Arbetsmiljöverket anmärker på att lokalerna är svåra att överblicka, och är underdimensionerade i förhållande till personal och verksamhet. Personalen får så gott som dagligen leta efter lediga rum där man kan utföra behandlingar eller undersökningar. Det saknas reträttvägar, för situationer där det förekommer hot och våld, och entrédörren är alltid öppen.

Det finns inte låsbara skåp där personalen kan förvara sina personliga tillhörigheter, och personalen använder konferensrummet som matsal. Därför händer det att personalen inte kan äta sin medhavda matsäck, eftersom det pågår konferenser i rummet.

Kliniken har besvarat Arbetsmiljöverkets kritik, och har förklarat att det inte går att anpassa nuvarande lokaler till kraven, och bland annat därför planeras en flytt till nya lokaler på sjukhusområdet. Flytten ska kunna ske den 1 mars. Arbetsmiljöverket meddelar nu, att man överväger ett föreläggande om åtgärder, och i så fall har kliniken tid till förändring fram till den 31 mars.

Mer läsning

Annons