Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagcenter firade 30 år

/
  • Dagcenter firade 30 år, först med underhållning i Industrins lokaler på Trädgårdsgatan, sedan med middag och dans.

Det har gått 30 år sedan dagcenterverksamheten öppnade i Hudiksvall. På torsdag firade brukare och personal både det förflutna och nuets glädje.

Annons

Den första dagcenterverksamheten inrymdes i hälsocentralens lokaler, och var uppdelad i tre grupper: snickeri, tygtryck och sömnad. Knappt tio anställda ansvarade för verksamheten, med ett 20-tal brukare. Den första flytten och uppdelningen kom 1984, då den första gruppen flyttade till Hede. Embryot till den nuvarande verksamheten på Trädgårdsgatan, Industrin, kom två år senare.

– Vi har runt 100 arbetstagare, och vi är 25 anställda. Vi har flyttat omkring i olika omgångar, man måste förändra verksamheten hela tiden, beroende på vilka arbetstagare vi har, säger Per Mickelsson, som jobbat inom dagcenterverksamheten sedan mitten av 1980-talet.

Idag arbetar ett tiotal grupper, inom olika verksamhetsgrenar.

– Det handlar om arbete. Man har tider att hålla, leveranser som ska vara klara i tid. Man blir mer delaktig i samhället när man får utföra arbete, säger Per Mickelsson.

På torsdagen samlades de flesta som arbetar inom dagcenterverksamheten, för att fira de 30 åren. Olle Hillström spelade och sjöng gamla örhängen genom 30 år, låtar som lockade till munter allsång. En teaterensemble från Bromangymnasiet underhöll också, och därefter tågade festsällskapet gemensamt till restaurang Patricia för middag, underhållning och dans.

Mer läsning

Annons