Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelvägar ska omprioriteras

En av de mest prioriterade cykelvägarna i kommunen ska gå mellan affären och skolan i Norrbo. Nu bör prioriteras upp diskuteras anser tekniska nämnden.

Annons

- Om skolan läggas ner, så finns det andra cykelvägar som bör prioriteras, säger Uno Jonsson (S) Hudiksvall, ordförande för tekniska nämnden.

Längs allmänna vägar är det Vägverket ansvarsområde att bygga cykelvägar men kommunens har möjlighet att prioritera vilka objekt som är mest angelägna att åtgärda. Sträckan i Norrbo har getts hög prioritet av Hudiksvalls kommun. Nu kanske det är mer angeläget att Vägverket bygger en cykelväg mellan Forngården och Ede skola i Delsbo resonerar tekniska nämnden.

Nämnden kommer att ta upp en diskussion om cykelvägar med Vägverket och ser ett behov av säkrare cykelväg från Ede skola. Däremot ändras inte prioriteringen för Norrbo skola innan ett beslut om nedläggning är taget förklarar ordföranden Uno Jonsson. Ett sådant beslut är att vänta senare i år i kommunfullmäktige.

Även i tätorten Hudiksvall finns det behov att ändra prioriteringsordningen för cykelvägar anser tekniska nämnden. Den nuvarande listan upprättades 2005 och nu pågår exempelvis ett arbete med översiktsplan i Hamnområdet som kan förändra behovet av cykelvägar.

Mer läsning

Annons