Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelbana på gamla E4

/
  • Tung trafik genom Sörforsa ökar behovet av en gång- och cykelbana fram till Kaked.
  • När det blir en ny E4 kan en gång- och cykelbana byggas på den gamla sträckningen.
  • Om ingen vill göra Dellenbana till en museijärnväg blir det en cykelbana på banvallen.

Hudiksvalls kommun vill ha en gång- och cykelbana mellan Hudiksvall och Iggesund, tre genom Näsviken och en genom Sörforsa, samt gärna en cykelväg på Dellenbanan.

Annons

Hudiksvalls kommun vill prioritera nya gång- och cykelvägar. Det är många trafikfarliga vägar som skulle behöva skilda vägar för de oskyddade trafikanterna.

– Den dagen nya E4 blir klar beräknas trafikflödet på sträckan mellan Iggesund och Hudiksvall på den gamla E4 att minska från 12000 fordon per dygn till 6000 fordon per dygn, säger planeringschef Bengt Gill på Hudiksvalls kommun.

Kommunen vill att en ny gång- och cykelbana byggs mellan Iggesund och Hudiksvall längs vägsträckan.

Om det fattas beslut om att riva Dellenbanan vill Hudiksvalls kommun anlägga en gång och cykelbana mellan Hudiksvall och Näsviken på den gamla banvallen. Om Dellenbanan blir museijärnväg får en annan lösning prövas.

En trafikgrupp i Näsviken har påtalat att många kör för fort genom samhället och att det behövs gång- och cykelbanor där.

Det går mycket tung trafik från Forsaträ och genom samhället. Där behövs det åtgärder för de oskyddade trafikanterna. Kommunen föreslår att det anläggs en gång- och cykelväg från Forsavägen till Kakedviken fram till stigen ner till badplatsen.

Mer läsning

Annons