Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cup-arrangör efterlyser bättre samarbete

/
  • 3500 barn och ungdomar deltog i årets Hudik cup. Med dem kom föräldrar och anhöriga från hela Sverige.

I år lockade Hudik cup över 7000 besökare. Evenemanget är ett av de största i Hälsingland, men både handlare och arrangörer anser att man inte nog tar tillvara på alla besökare.

Annons

Under Hudik cup-helgen gästade 156 lag och 3500 spelare staden. Allt som allt räknade arrangörerna med runt 7000 besökare och 1800 spelare och ledare övernattade i någon av de fyra skolorna som kommunen lånat ut.

Toni Björklund är samordnare på Hudik City och tycker att man från handlarnas sida kan bli bättre på att förbereda sig inför anstormningen. Bland annat önskar han ett närmare samarbete med arrangörsföreningen Strands IF.

– I dag har vi inget konkret samarbete och jag tror att båda sidor skulle kunna bli bättre. Man skulle till exempel kunna skicka ut rabatthäften till alla anmälda lag redan innan turneringen startat.

Vidare tror Toni Björklund på att anordna andra evenemang samtidigt som fotbollsturneringen.

– Då skulle vi kanske få folk att stanna någon dag extra i Hälsingland. Jag tror att fler evenemang hjälper varandra och om vi lyckas attrahera hela familjer kanske man väljer att tillbringa en liten del av sin semester här.

Kalle Hellstrand är ordförande i Strand IF:s fotbollssektion. Han tycker att Toni Björklunds idé om rabatthäften är kanon, men är noga med att påpeka att initiativ till samarbete måste komma från handlarna.

– Vi ställer upp när som helst, men handlarna och kommunen måste driva det. Vi har för lite folk och många jobbar redan dygnet runt med själva cupen.

Kalle Hellstrand är tydlig med att både Strands IF och handlarna vill tjäna så mycket pengar som möjligt på besökarna, så där är man på samma nivå och borde kunna samarbeta. Däremot känner han sig i vissa fall motarbetad av kommunen.

– Kommunen borde vara intresserad av att visa upp sig från sin bästa sida under cup-helgen. Alla som kommer hit är ju potentiella turister. Vi har till exempel haft svårt att få ut vatten och toaletter till vissa av våra planer, säger Kalle Hellstrand.

Mer läsning

Annons