Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cigarettstöld i miljonklassen

(Uppdaterad torsdag 16:23) Sex pallar med cigaretter har stulits från ett åkeri i Hudiksvall. Cigaretterna har ett uppskattat värde på över en miljon kronor.

Annons

Enligt Hudiksvallspolisen har stölden skett någon gång mellan åtta och nio på torsdagsmorgonen. Tjuvarna har på något sätt tagit sig in på åkeriet, och på något sätt manipulerat med övervakningskameran genom att vinkla den så att den filmat in i väggen eller taket.
Sedan har tjuvarna lastat över sex lastpallar med cigaretter och snus till ett fordon som de har haft med sig. Enligt polisen rör det sig troligen om en lastbil, men detta är inget som ännu har kunnat bekräftats.


Exakt hur mycket cigaretter det är fråga om är ännu oklart. Detta beror enligt Tullverket på att en lastpall med cigaretter kan lastas på lite olika sätt. Cigarettimportören Philip Morris berättar att en lastpall vanligtvis innehåller mellan 1000 och 1500 limpor med cigaretter. Varje limpa innehåller 10 paket cigaretter med vardera 19, 20 eller 25 cigaretter.
Det betyder mellan 60 000 och 90 000 cigarettpaket stals från åkeriet i Hudiksvall. Cigaretter som på marknaden kan vara värda så mycket som tre miljoner kronor.


- Det är ingen siffra jag känner igen. Men det är tobak för i varje fall över en miljon kronor, säger Leif Berglund vid Hudiksvallspolisen.
Polisens tekniker har varit ute på åkeriet för att försöka säkra spår efter cigarettjuvarna. Men polisen kan i nuläget inte berätta om de lyckats säkra spår efter cigarettjuvarna.
Det åkeri som bestulits vill inte berätta om stölden.
Cigaretter har blivit ett eftertraktat byte. Något som bland annat beror på att cigaretter ofta är lätta att sälja vidare.

Mer läsning

Annons