Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern kan tänka sig byta sida i landstinget

Centerns samarbete med socialdemokrater och miljöpartiet i landstingsledningen gäller bara för den här mandatperioden. Efter valet kan centern tänka sig att bilda majoritet med allianspartierna i oppositionen.

Annons

Det förklarade landstingsrådet Björn Brink (C) när han träffade Rotary i Hudiksvall på måndagen. Han berättade om landstingets satsningar på Hudiksvalls sjukhus och att den omdiskuterade strategiska planen är skrotad, eftersom den gav för lite besparingar.

– Vi i centern vill gärna vara med och ta ansvar för allianspolitiken i landstinget, sa Björn Brink.

För att motverka spekulationer om neddragningar av Hudiksvalls akutsjukhus så sade han direkt i inledningen:

– Landstinget Gävleborg satsar på Hudiksvalls sjukhus, sa Björn Brink. Vi siktar mot att kunna utföra 10000 operationer per år i Hudiksvall. Genom nya investeringar förbättras produktionen.

Han syftade på att Hudiksvalls sjukhus ska få nytt parkeringshus, ombyggda lokaler för psykiatrin och nya operationssalar de närmaste tre åren.

Sen i april har Hudiksvalls sjukhus fått en ny chef. Det är Urban Ericsson som utsetts till enhetschef med ansvar för servicen på sjukhusen i Hälsingland.

För en tid sedan fick Urban Ericsson lämna jobbet som verksamhetschef på barnkliniken i Hudiksvall under uppmärksammade former.

Mer läsning

Annons