Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping nära havet

/

Kreativ byggare i Enånger satsar på miljöturism och öppnar camping vid Borkas havsvik.

Annons

Nere vid Borkas innersta havsvik strax innan viken övergår i Enångersån ligger Borka Stugby och camping. Kenth Jonsson äger och bygger allt själv nere vid stranden.

Tre småstugor med plats för sex-sju personer är klara. En av stugorna är vinterbonad och det finns bygglov för fyra stugor till i området. El-platserna för husvagnarna är klara och nere vid stranden ligger en tjärad Enångers-snebba omgjord till en grill som alla gäster får använda.

En begagnad hamburgerkiosk, som bland annat har tjänstgjort ute på Hagmyren, har blivit hytt i en "serveringsbåt" på land.

– Jag planerar att hyra ut husvagnar också. Då kan jag byta ut dem efter hand så de är moderna, säger Kenth Jonsson.

Campingen ligger där viken övergår till Enångersån. En transportflotte med motor ligger vid stranden. På flotten kan passagerarna sitta vid bord och fiska om de har lust.

Det finns många regler och bestämmelser kring campingplatser. Den som vill anlägga en camping måste följa dessa och betala in avgifter som en camping och tillsynen av denna för med sig.

– Jag är den ende som har camping här i Enånger, nästa campingställe är Ankarmon i Iggesund, säger Kenth Jonsson. Vi kan redan ta emot gäster.

Mer läsning

Annons