Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camp Igge vill expandera

/

Fler träningsläger och fler större evenemang är målet när Iggesunds IK planerar att bygga ut arenan.

Annons

Idrottsklubben vill bygga ut Camp Igge för att kunna anordna mer attraktiva cuper och husera fler övernattande lag. I nuläget har man tvingats tacka nej till lag som velat förlägga träningsläger på arenan eftersom sovplatserna varit för få. Dessutom har flera lag efterfrågat tvättmöjligheter.

– Med fler sängplatser kan vi fördubbla antalet träningsläger och cuper, säger Anders Hallberg, sportchef i Iggesunds IK.

Den främsta målgruppen är Stockholmslag som tycker att det är bekvämt att ha idrott, mat och boende på samma område. Dessutom ligger Iggesund på lagom avstånd från hemstaden.

– I Stockholm är det svårt för ungdomslagen att få träningstider vintertid. När de kommer hit får de möjlighet att träna mycket, säger han.

Det är östra långsidan av arenan som är aktuell för utbyggnad och där vill man ha toaletter, omklädningsrum och en ny matsal. Toaletter och fler utrymningsvägar är viktiga delar för att kunna locka större riksturnerande evenemang till arenan.

– Arenan betyder mycket för Iggesund. Den lockar både folk och evenemang till orten. Lagen följs alltid av en svans föräldrar som vill upptäcka vad som finns att göra runtomkring. Kanske kommer de tillbaka på semester året därpå, säger Anders Hallberg.

Camp Igge drivs av Iggesunds IK men finansieras bland annat med hjälp av bidrag från kommunen. Den nya tillbyggnaden beräknas kosta sex miljoner och till hösten ska Iggesunds IK börja söka hjälp med finansieringen.

– Så än är ingenting spikat. Vi tar ett formellt beslut i augusti, säger Anders Hallberg.

Kommunledningsförvaltningen föreslår att man ska stödja satsningen genom att fortsätta att ge Iggesunds IK driftsbidrag samt möjlighet att flytta fram betalningen av lånet de tog för att finansiera arenabygget.

Mer läsning

Annons