Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camp igge på målrakan

Det är uppenbart att det bara duger med det bästa vid arenabygget i Iggesund. På tisdagen var en olympier på plats för att måla linjer.

Annons

– Det är viktigt att det blir rakt och att det är exakt, säger islänningen Siggi Einarsson, som bland annat deltog vid OS i Barcelona, där han knep en femteplats via ett finalkast på drygt 80 meter.

Tillsammans med Philip Stern från Unisport målar han linjerna till de fyra sprintbanorna över 60 meter under vårt besök på tisdagen.

Underlaget på banan är detsamma som under London-OS och gräsmattan för inomhusfotbollen intill, är av allra senaste snitt.

Verksamhetsledare Laila Hämäläinen ser nöjd ut när hon blickar ut över anläggningen.

– Det känns riktigt bra nu. Det ska bli skönt när det här är gjort. Det viktigaste är att det blir rätt, säger hon.

Förutom sprintlinjerna ska linjer för häcklöpning, stavhopp, tresteg, längd- och höjdhopp målas.

Sedan rullar träningarna igång. Framförallt är det fotbollen som har bokat hallen till fullo, men även friidrotten kommer att flytta in sin verksamhet.

– Det blir full aktivitet både kvällar och helger. Sedan jobbar vi framåt med att även få in kulturella aktiviteter och mässor.

Någon rockkonsert vore inte heller fel, enligt Laila Hämäläinen.

Invigningen sker i slutet av februari men inget datum är spikat än.

– Vi vill se att det blir helt klart innan vi bestämmer, förklarar Laila Hämäläinen och tillägger att en regnig höst gjort att betongplattan torkat långsammare än väntat.

Mer läsning

Annons