Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camp Igge går in i etapp två

/

Från början var Camp Igge tänkt att bli en stor inomhushall för fotboll och friidrott, men nu siktar man högre än så. Det visar en ny slutrapport från projektets ansvariga.

Annons

– Vi hade tänkt oss en enklare hall från början. Sen insåg vi att det finns behov av en multiarena i regionen. Hudiksvall kan till exempel inte arrangera stora grejer som melodifestivalen. Dessutom vill föreningar kunna arrangera SM och företag behöver större konferenslokaler, säger Anders Hallberg, styrelseledamot i Iggesunds IK.

Om finansieringen kommer in som den ska kommer projektets andra etapp att dra igång till hösten och hålla på i ett år. Då ska man se till att på djupet se över finansieringsbiten.

– Hittills har vi bara skrapat på ytan och nu ska vi lägga ner mer krut på själva finansieringen. Varenda kvadratcentimeter av arenan måste dra in pengar för att det ska bära sig. Så vi måste ta reda på vilka som vill vara i arenan och vad dom vill betala, säger Anders Hallberg.

Enligt Anders Hallberg har man insett att projektet är en process som kommer att ta sin tid. Och man har fått tänkt om flera gånger under projektets gång.

– Vi har ju gått från en arena som var tänkt för idrott till en arena som ska passa även andra, som näringslivet och kulturen med konserter och evenemang. Hudik måste också vara lite offensiva. Vi ska bygga något unikt. Vi tror på miljön här, att det kan få igång idrottsturismen som i sin tur kan marknadsföra Hälsingland och göra att folk hittar tillbaka hit i andra sammanhang.

 

 

 

Mer läsning

Annons