Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglovsansökan för friskola

Trafikverket motsätter sig inte längre att Glada Hudik-skolan sätter upp undervisningsmoduler, i anslutning till den befintliga byggnaden vid norra infarten till Hudiksvall. Skolan vill nu att Hudiksvalls kommun beviljar ett tillfälligt bygglov för modulerna.

Annons

När det gäller etableringen av grundskola har Trafikverket avstyrkt permanent bygglov på den plats som först pekats ut, med hänvisning till till riksintresset för Ostkustbanan och den nya bana som planeras.

Trafikverket meddelade i början av september att man kan gå med på ett tillfälligt, femårigt provisorium. Under den tiden kommer det också det slutgiltiga beslutet om Ostkustbanans framtida sträckning. Man ställde också krav på att en bullerutredning skulle genomföras, med tanke på närheten till E4 och länsväg 748.

Utredningen är nu gjord, och bullernivåerna på anläggningen har klarat kraven. Därmed, meddelar Trafikverket, kommer man inte att avstyrka bygglovet. Nu ska kommunens avdelning för plan- och bygglovsärenden handlägga skolans ansökan.

Mer läsning

Annons