Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov dröjer för Glada Hudik-skolan

Det blev inget beslut om byggnadslov för Glada Hudik-skolan. Invändningar från statliga Trafikverket fick byggnadsnämnden att skjuta upp beslutet till i höst. Skolföretagets vd Anita Westerberg försäkrar dock att skolstarten inte är hotad.

Annons

- Det är ett praktiskt problem, och praktiska problem löser man, säger hon.

Trafikverket har kritiska synpunkter på flera områden. Det handlar om bullret från E4, om farliga godstransporter, om barnens möjlighet att ta sig till skolan på egen hand - och om ett eventuellt dubbelspår för Ostkustbanan som kan påverka den aktuella OKQ8-tomten.

Järnvägsutredningen ska inte vara klar förrän 2012, men det är inte säkert att bygglovsfrågan måste vänta så länge på att avgöras, säger byggnadsnämndens ordförande Olle Borgström (S).

Trafikverket är inte heller nöjt med de bullermätningar som gjorts. Anledningen är att den planerade grundskolan ska ligga närmare E4 än den punkt där bullret mättes, och att mätningarna inte gjordes när trafiken är som tätast.

Anita Westerberg vill inte närmare gå in på hur skolan ska lösa lokalfrågan. Hon säger att man funderar på olika lösningar och att hon inte vill ägna sig åt spekulationer innan problemet är löst.

Innan bygglovsärendet tas upp i byggnadsnämnden igen måste frågetecknen rätas ut, bland annat i form av nya bullermätningar. Nämnden möts igen efter sommaren.

Mer läsning

Annons