Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bygge ger försprång för Friskis & Svettis"

/

Flera idrottsföreningar diskuterar hur de ska få bättre tillgång till idrottslokaler. Gemensamt är att de söker samarbete med Hudiksvalls kommun.

Annons

– Genom samarbete med oss blir Friskis & Svettis först med nya lokaler och det ger dem en fördel, säger byggherren Jon Larsgården.

Det finns planer på motionslokaler inom nuvarande Hiabs industriområde. Det finns initiativ från företagaren Per Svedberg att bygga en ny idrottshall.

Hudiksvalls kommun har tillsatt en parlamentarisk hallgrupp för att diskutera sig fram till en gemensam kommunal lösning på idrottsföreningarnas behov av idrottshallar i Hudiksvall. Gruppen leds av Daniel Pettersson (V). Något förslag kommer inte att ligga klart förrän närmare jul.

– Det finns ett samlat område för idrott i Delsbo och Iggesund, och det kan vara en bra lösning att göra ett idrottsområde i Hudiksvall. Vi kan tänka oss idrottshallar och konstgräs på Björkberg, säger Daniel Pettersson.

Samtidigt finns det behov av att en sådan anläggning kan kombineras med skolornas behov av idrottslokaler och skolidrott. Det låter som en dyr anläggning med höga driftskostnader men det kan ställas i perspektiv menar Daniel Pettersson.

– Driftskostnaderna motsvarar vad det kostar att driva ett av våra tre badhus. Men då måste vi visa vad fördelarna är med en idrottsanläggning om vi stänger ett badhus, och då är det närmast det i Hudiksvall som kan stängas, säger Daniel Pettersson.

Han är medveten om att ett sådant förslag kommer att kritiseras och är därför angelägen om breda politiska lösningar i hallgruppen. Särskilt som Pettersson vill se att kommunen avsätter pengar för investeringen helst redan 2016, men mer troligt 2017.

– Det är en stor fråga och det måste finnas en samsyn, annars blir det omöjligt att genomföra, säger Daniel Pettersson.

Mer läsning

Annons