Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bunne lämnade skolan för Japan

/
  • Sten Bunne får kritik för att han valt att åka bort under Kulturskolans hektiska tid.

På Kulturskolan pågår ett hektiskt arbete för att få ihop allt inför skolans nya inriktning. Samtidigt har kulturchefen Sten Bunne valt att åka på en privat affärsresa till Japan.

Annons

Sten Bunne har tidigare sålt instrument och tillbehör till Hudiksvalls kommun via företaget Musinova, där han var delägare. Vid sidan av hans privata affärer är han också verksamhetschef för kulturen i Hudiksvall. Just nu har Kulturskolan fullt upp med antagningar och att få ihop schemat när skolan ändrar inriktning från och med den 1 oktober. Trots det valde Sten Bunne att åka till Japan på en privat affärsresa i torsdags. Där stannar han i drygt en och en halv vecka. Det har väckt reaktioner bland skolans personal.

- Det är klart att personalen undrar kring det här. Skolan är mitt uppe i en förändringsprocess som han har ansvar för, då är det konstigt att åka till Japan på en affärsresa, säger Elisabeth Svedman, Lärarförbundets kontakt för Kulturskolans personal.

Kulturskolans nya inriktning består av att frivillig verksamhet ska hållas utanför skoltid för att undvika förlorad lektionstid. Just nu pågår en riskinventering och arbete med hur man ska organisera verksamheten.

För att kunna åka på resan utnyttjade Sten Bunne ett avtal som gav honom rätt att ta ut ledigheten.

- Han har gjort ett avtal tidigare om att han kan ta ut tio dagars ledighet för att till exempel kunna åka till Japan. Det här är en resa som planerats sedan länge, säger Ingela Rauhala, chef för lärande- och kulturförvaltningen i Hudiksvall.

Hon tror inte att hans affärsresa ska vara något hinder för Kulturskolans pågående arbete.

- Slutförhandlingarna för arbetet ska ske 21 september, så än finns bra med tid för att jobba vidare med det här. Arbetet fortsätter när Sten är tillbaka, säger hon.

Sten Bunne har sökts för en kommentar, men utan resultat.

Mer läsning

Annons