Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bromangymnasiet prisas för sitt arbete

Bromangymnasiet har en av de bästa teknikutbildningarna i landet.

Det anser föreningen Teknikföretagarna som tilldelar dem utmärkelsen Årets teknikutbildning och 250 000 kronor.

– Det här kommer som ett brev på posten, säger Bengt Viksten, rektor.

Annons

Den landsomfattande föreningen Teknikföretagen, som representerar över 3 400 teknikföretag, delar sedan 2004 ut pris till landets bästa teknik- och naturvetenskapliga utbildningar vid svenska gymnasium.

Utmärkelsen Årets teknikutbildning har instiftats för att uppmuntra och belöna framstående skolors arbete.

Priset ges till fem gymnasieskolor som etablerat ett bra samarbete mellan regionens företag och näringsliv. Varje skola får 250 000 kronor vardera för fortsatt utveckling.

I måndags stod det klart att Bromangymnasiets tekniklinje har valts ut som en av vinnarna. Redan när de ansökte trodde de att deras chanser att vinna var goda.

– Vi vet att vi har ett bra samarbete med företagen och är jätteglada för det här. Det är oerhört mycket pengar för en skola, säger Bengt Viksten, rektor för teknikprogrammet, som vet att pengarna kommer väl till pass.

Prissumman ska till exempel användas för att ställa i ordning grupprum, med möbler och datorer, till eleverna.

– Ungdomarna har själva varit med i ansökningsprocessen och fått kommit med synpunkter om vad pengarna ska användas till.

Bromangymnasiet fick enligt Teknikföretagens motivering priset för sitt långsiktiga samarbete med regionens företag och för att skolan byggt ett program som attraherar nästan lika många flickor som pojkar, som i förlängningen tryggar fortlevnaden för regionens företag.

Mer läsning

Annons